Ydinvoima puhutti Pyhäjoella – Pohjoismainen yhteistilaisuus kotiseutumuseolla

DSC_0491

(Elisabeth Holmström Annalan museolla Kuva: Noora Ojala / Maan ystävät)

 

– Fennovoiman ydinvoimala Pyhäjoella lämmittäisi Perämerta yhtä paljon kuin miljoona omakotitaloa, havainnollisti Elisabeth Holmström ruotsalaisesta ydinvoiman vastaisesta verkostosta Kärnkraftsfritt Bottenvikenistä lauantaina 9.6. Annalan kotiseutumuseossa Pyhäjoella järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

Vilkkaan keskustelun synnyttäneen tapahtuman järjestäjinä toimivat valtakunnallinen Maan ystävät ry sekä Pyhäjoella vaikuttava Tiedotuskeskus Hanhikivi.

Tilaisuuden avasi tietokirjailija Olli Tammilehdon laaja-alainen ja uusimpaan tietoon perustuva katsaus ydinvoiman ja ilmastonmuutoksen keskinäiseen yhteyteen.

Tammilehto painotti erityisesti ydinvoiman koko elinkaareen liittyviä kysymyksiä. Yksittäisen reaktorin elinkaarivaikutuksiin sisältyvät niin uraaninlouhinta kuin ydinaseiden valmistus sekä loppusijoituksen yhä ratkaisemattomat ongelmat.

Pohjoismainen yhteistilaisuus sai runsaasti huomiota myös maamme rajojen ulkopuolella. Myös Norjan yleisradioyhtiö NRK saapui paikalle uutisoimaan tapahtumasta.

Osuuskunta Noidanlukko ja Tiedotuskeskus Hanhikiven toiminta oli esillä myös Parhalahtipäivässä, missä Fennovoiman ilmapalloja on totuttu näkemään.

Ydinvoima ja ilmasto -seminaari oli osa Maan ystävät ry:n Pyhäjoella 7.–10.6. järjestämää väentapaamista.

Lisätiedot:
Maan ystävien ydinvoimanvastainen toimintaryhmä
parempaavirtaa@riseup.net

Advertisements
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close